Kermis, carnaval, festival – een groot plezier, zelfs met een rollator

Kermis, carnaval, festival - een groot plezier, zelfs met een rollator

Toegegeven, de vijflus op het Oktoberfest kermis in Duitsland zou een echte uitdaging zijn en dansen op de bierbank is ook nogal onpraktisch voor mensen met beperkte mobiliteit. Toch kennen we minstens vier redenen waarom een bezoek aan een kermis voor ons allemaal een onvergetelijke en geweldige dag kan zijn. Jij kunt vast nog wel meer redenen bedenken!

  • Je kunt een rustige wandeling over de kermis maken met vrienden of familie. Dankzij de korte afstanden heb je altijd de mogelijkheid om een stop te maken in een biertent of biertuin.
  • Reis je met kleine kinderen? Wat is er leuker dan hun stralende ogen te zien wanneer je ze een suikerspin of kruidkoekhart geeft of samen naar de kleine mieren in het reuzenrad kijkt?
  • De drukte en uitbundigheid werken aanstekelijk. Geniet van de geweldige sfeer en wieg mee op de muziek. Je kunt dit zelfs zittend doen.
  • Vergeet je alledaagse beslommeringen voor een uur of langer. Trakteer jezelf op een slokje bier, dat ook alcoholvrij mag zijn. Knabbel op een handje geroosterde amandelen of gekonfijt fruit. Kijk naar de kleurrijke zee van lichtjes als de avond valt op de kermis.

8 tips voor een geslaagd bezoek aan de kermis

We hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet om van je bezoek aan de kermis een geweldige ervaring te maken:

1. Plan je reis van tevoren

Informeer naar de locatie van de kermis, parkeermogelijkheden en barrièrevrije toegang. Als je met de trein of bus reist: Waar zijn de dichtstbijzijnde haltes en wanneer rijdt het vervoer? Heb je een mobiele telefoon? Maak een foto van de dienstregeling zodat je die altijd bij de hand hebt.

2.Zorg dat je iemand meeneemt

Het is handig om een vriend of familielid mee te nemen die je kan ondersteunen als dat nodig is. Bovendien is een uitstapje naar de kermis veel leuker met twee of meer mensen.

3.Controleer uw rollator

Zorg ervoor dat uw rollator goed is afgesteld, dat de remmen goed werken en dat hij voorzien is van de juiste accessoires, zoals een rollatortas, een rugsteun of een paraplu die gemonteerd kan worden.

Kermis, carnaval, festival - een groot plezier, zelfs met een rollator
4.Kleed je op de juiste manier

Draag slipvaste, dichte schoenen om veilig op verschillende ondergronden te lopen en verwondingen te voorkomen. Comfortabele kleding is ook belangrijk. Als je langer onderweg bent, denk dan meerdere lagen kleding. Je kunt dan afhankelijk van de temperatuur een laagje kleding aan- of uittrekken.

5.Pak zorgvuldig in

Plan voor je reis wat je absoluut moet meenemen in je trolley of rugzak. Neem de noodzakelijke spullen mee, zoals medicijnen, een fles water en zonnebrandcrème.

6.Geniet van waar je zin in hebt

Veel kermisattracties zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Informeer van tevoren op internet of bij vrienden en kennissen naar toegankelijke attracties.

7.Vergeet niet om pauzes te nemen

Een kleine snack tussendoor helpt wachttijden te overbruggen en zorgt voor een snelle verfrissing. Plan ook regelmatig pauzes in om uit te rusten en uitputting te voorkomen. Gebruik hiervoor het zitnet van je rollator.

8.Wees voorzichtig

Let op je eigen veiligheid en die van je reisgenoten. Het is natuurlijk niet makkelijk om drukte op een kermis te vermijden. Zorg er daarom voor dat je zo ver mogelijk vooruit loopt. Zo voorkom je dat je wordt aangereden of over het hoofd wordt gezien door andere bezoekers.

Plezier in het leven – hoe maak jij je dagelijks leven leuker? Geniet je nog steeds van het leven ondanks je beperkte mobiliteit? Schrijf ons dan over uw spannendste ervaringen en uw favoriete uitstapjes – per e-mail naar info@rollz.com of als commentaar. We kijken uit naar mooie verhalen! Gebruik uw verhaal om anderen aan te moedigen hun eigen wensen te vervullen.

Menu