Veelgestelde vragen

Hier vind u een overzicht van alle vragen en antwoorden over Saljol producten, accessoires en service. Wanneer uw vraag niet hier niet onder staat, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice via info@rollz.com.

Over Saljol

Saljol is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen. Het is opgericht om mensen met een beperkte mobiliteit – met name senioren en mensen met een handicap – meer onafhankelijkheid, veiligheid en comfort te bieden in het dagelijks leven. Saljol heeft zich ten doel gesteld functionele producten te combineren met modern design en zo gangbare hulpmiddelen zowel in het gebruik als visueel aantrekkelijker te maken.

Saljol benadrukt dat mobiliteitshulpmiddelen niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk moeten zijn. Hun benadering is om mensen te helpen langer actief en onafhankelijk te blijven zonder dat hulpmiddelen als stigmatiserend worden ervaren. Dit is vooral te zien aan de elegante en geraffineerde ontwerpen van hun producten.

Het bedrijf heeft snel een goede reputatie opgebouwd in de branche en onderscheidt zich van de concurrentie met innovatieve oplossingen en hoge kwaliteitsnormen.

Saljol Carbon Rollator – Een lichtgewicht, duurzame rollator gemaakt van koolstofvezel. Het combineert moderne esthetiek met functionaliteit, met een opvouwbaar frame, grote wielen voor buitengebruik en eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Ideaal voor wie op zoek is naar een hoogwaardig, lichtgewicht mobiliteitshulpmiddel voor een actieve levensstijl buitenshuis.

 

Saljol Allround Rollator – Een veelzijdige rollator ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Hij biedt stabiliteit met lekvrije banden, in hoogte verstelbare handgrepen en een compact, opvouwbaar ontwerp. Een geweldige all-in-one oplossing voor gebruikers die flexibiliteit willen in verschillende omgevingen.

 

Saljol Trippelstoel – Een mobiliteitsstoel die is ontworpen om te “trippelen” of schuifelen door het huis. Het ondersteunt gebruikers bij het bewegen terwijl ze zitten, dankzij de soepele wielen en verstelbare hoogte. Perfect voor mensen die beperkt ter been zijn maar thuis actief willen blijven, bijvoorbeeld in de keuken of woonkamer.

 

Saljol Douchekruk – Een stabiele, antislip douchekruk die veiligheid en comfort biedt tijdens het baden. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft verstelbare poten en een gebogen, comfortabele zitting, geschikt voor natte omgevingen.

Saljol heeft geen eigen winkels, maar werkt samen met gespecialiseerde handelspartners en showrooms. In Nederland kun je bijvoorbeeld Saljol-producten bekijken en uitproberen bij showrooms zoals die van Rollz in Delft. Saljol kiest bewust voor distributie via partners om klanten persoonlijk advies en demonstraties te bieden, wat belangrijk is voor hun doelgroep.

Je kunt de producten daarnaast ook vinden bij diverse thuiszorgwinkels en online platforms die gericht zijn op hulpmiddelen voor mobiliteit en zorg.

Saljol Carbon Rollator

De Saljol Carbon Rollator weegt 5,6 kg inclusief de tas. Zonder de tas weegt de rollator minder dan 5 kg. De 5 kg komt overeen met ongeveer 5 flessen water. Dit betekent dat de Saljol Carbon Rollator een van de lichtste rollators in zijn klasse is.

Ter vergelijking: standaard rollators met mand wegen tussen de 8 en 10 kg. Dit komt overeen met ongeveer één doos water.

In principe moet het gewicht van een rollator niet te laag zijn, zodat het risico op vallen zo laag mogelijk kan worden gehouden. De Carbon Rollator van Saljol heeft een ideale gewichtsverdeling, is optimaal uitgebalanceerd en is vloerzwaar.

Ja, je kunt de Saljol Carbon Rollator opvouwen.

De Carbon Rollator kan in de lengte worden opgevouwen. Dit betekent dat de zijkanten van de rollator samentrekken. Het enige wat u hoeft te doen is de bruine ontgrendelingsband op het zitnet met een lichte ruk omhoog te trekken. De rollator vouwt gemakkelijk op. De rollator vergrendelt zichzelf automatisch. Dit betekent dat hij niet uit zichzelf omhoog kan springen.

Om uit te klappen maakt u simpelweg de bruine veiligheidshaak los. De rollator springt automatisch omhoog en u kunt hem vastzetten onder het zitnet door op de spijlen te drukken. De rit kan beginnen.

Door het opvouwen is de rollator slechts 22 cm smal. Hierdoor is hij gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.

Ja, de Carbon Rollator past zelfs in een kleine auto, zoals een tweezitter. Omdat hij ingeklapt slechts 22 cm breed is, kan de rollator zelfs achter de passagiers- of bestuurdersstoel worden geplaatst. Zo heb je de kofferbak vrij voor je bagage tijdens het reizen.

Dankzij het lage gewicht van slechts 5,6 kg kun je de Carbon Rollator gemakkelijk in je auto laden.

En zelfs de wandelstokhouder zwenkt automatisch naar binnen als de rollator is ingeklapt. Dit voorkomt dat je vast komt te zitten tijdens het inladen en per ongeluk afbreekt.

De Saljol Carbon Rollator heeft een ergonomisch handvat. Door de draagbeugel en het lage gewicht kun je de rollator zelfs met één hand de trap op dragen. Zo kun je je met je andere hand vasthouden aan de leuning om veilig de trap op te lopen.

In de tas kun je tot 5 kg meenemen, dat zijn 5 flessen water. Een kleine aankoop voor 2-3 dagen zou geen probleem moeten zijn.

In dit vak kun je bijvoorbeeld je ticket voor een reis met het openbaar vervoer zichtbaar opbergen. Je smartphone vindt er ook een plaatsje beschermd tegen de regen.

Ja, je kunt de tas volledig verwijderen.

Je kunt hem met één hand verwijderen door hem iets omhoog te trekken. En ook het ophangen gaat moeiteloos. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de tas goed vastklikt op de draagstangen.

Saljol Trippelstoel (Binnen rollator)

De Saljol Trippelstoel of de binnen rollator is speciaal ontworpen om vallen te voorkomen. In de regel wordt de binnen rollator slechts door één persoon gebruikt en zelden meegenomen op reis, bijvoorbeeld in de auto. Een vouwmechanisme vermindert altijd de stabiliteit.

Dankzij dit ontwerp kunnen we zelfs het anders ongewenste “struikelen” op de rollator mogelijk maken. Dit betekent dat je de Saljol Trippelstoel zelfs zittend kunt gebruiken door voorzichtig van de grond te duwen.

Ja, dat kunt u.

De binnen rollator is zo stabiel dat u hem van beide kanten kunt besturen. Dit betekent dat als de deuropening smaller is dan 56 cm, u de rollator er gewoon overheen kunt rijden. Dit betekent dat de binnen rollator slechts 51 cm breed is, waardoor het waarschijnlijk de smalste binnen rollator ter wereld is.

De Saljol indoor rollator kan lasten tot 150 kg veilig en stabiel dragen.

De Saljol Trippelstoel is verkrijgbaar in 3 maten. Aan de hand van je lichaamslengte kun je eenvoudig bepalen welke maat voor jou geschikt is:

Maat WR52: Hoogte handvat 80 cm, aanbevolen hoogte 1,45 m – 1,65 m

Maat WR55: Hoogte handvat 86 cm, aanbevolen hoogte 1,50 m – 1,80 m

Maat WR58: Handgreephoogte 92 cm, aanbevolen hoogte 1,70 m – 2,00 m

Idealiter test je de juiste maat in een winkel voor medische benodigdheden.

Plaats het dienblad stevig op de bovenste buisconstructie. U kunt nu steunen op de rand van het dienblad of op een combinatie van dienblad en stuur om de binnen rollator te verplaatsen. Veel gebruikers kunnen met deze optie nog steeds de handrem bedienen.

Als u zich nog steeds onveilig voelt, kunt u het dienblad ook aan de onderste dwarsbalk van de binnen rollator bevestigen. Zo houdt u het bovenste frame vrij voor uw handen en kunt u nog steeds uw bord veilig naar de tafel transporteren.

De Saljol Trippelstoel nodigt u uit om dat te doen. Het is de enige rollator waarbij je zelfs kunt zitten zonder te vallen. Plaats hiervoor de meegeleverde zitplank van echt hout op de onderste dwarsbalk van uw binnen rollator. Schakel vervolgens eenvoudig de parkeerrem in. U kunt nu op de zitplank gaan zitten.

Om zittend voort te bewegen, zet u de parkeerrem weer los en duwt u uzelf voorzichtig van de grond. U kunt nu door uw huis “slenteren” op de binnen rollator.

Voor meer bewegingsvrijheid tijdens het lopen met de trippelstoel kunt u de zitplank naar voren klappen of gewoon verwijderen.

De wielen van de rollator zijn geschikt voor gladde oppervlakken en terrassen. Het overwinnen van hogere barrières, zoals stoepranden, of gebruik op zanderige, hobbelige oppervlakken is niet ideaal en onveilig.

De Saljol Trippelstoel voor gebruik binnenshuis is gemaakt voor in de woonkamer. Hij is ideaal om veilig de douche te bereiken, zelfs in smalle badkamers.

Als u de binnen rollator gebruikt in natte ruimtes, droog dan alle vloeistoffen zo snel mogelijk af na gebruik.

Hij kan altijd en ideaal zowel vooruit als achteruit gebruikt worden als u over het toilet loopt. Het biedt dus veiligheid op weg naar het toilet en dient als ondersteuning bij het gaan zitten en opstaan.

De Saljol Trippelstoel heeft hiervoor een speciale rembeugel. U kunt de rem aan beide kanten van de stang bedienen met één of beide handen.

Onze indoor rollator heeft een richtingsblokkering. Deze kan geactiveerd worden met het voetpedaal. Hiermee kunt u de achterwielen blokkeren zodat ze alleen in een rechte lijn rollen. Dit gevoel van veiligheid kent u van uw normale rollator.

Ja, u kunt de remmen zelf afstellen. Volg hiervoor de instructies in de gebruiksaanwijzing onder punt 5.5.4 Huiskamerrollator met handrem. Als u twijfelt, neem dan contact op met uw dealer of direct met onze klantenservice.

E-mail: info@rollz.com of telefoonnummer: +31 20 362 2010

Voor de Saljol Trippelstoel is een breed scala aan accessoires beschikbaar. U kunt de binnen rollator gebruiken als trippelstoel, serveerwagen, nachtkastje, waswagen en nog veel meer. Vraag ernaar bij uw medische speciaalzaak of bekijk de accessoires op onze Saljol Trippelstoel website.