Kies een grote of kleine rollator

Hoe kiest u de beste hoogte voor uw rollator?

De carbon rollator van Saljol: Als premium rollator inspireert hij vooral met zijn geraffineerde functies en zijn aantrekkelijke gebogen ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in twee maten.

Wat is het verschil tussen de grote en de kleine carbon rollator?

De normale maat van de carbon rollator heeft een zithoogte van 62 cm. De kleinere maat heeft een zithoogte van slechts 54 cm. Wij raden de kleine carbon rollator aan voor gebruikers tot 1,70 m lang. Gebruikers die langer zijn dan 1,60 m raden wij de normale carbon rollator aan.

Carbon rollators met lage en hoge handgreephoogtes

Naast de verschillende zithoogtes is er nog een doorslaggevend voordeel bij beide carbon rollators: de handgreephoogte. Het handvat van de kleine carbon rollator is ten minste 76 cm hoog en maximaal 88 cm hoog. De normale maat heeft een greephoogte van minimaal 81 cm en maximaal 103 cm.

Normale maat carbon rollator

De zithoogte van de normale maat is 62 cm – deze is geschikt voor veel gebruikers vanaf een lengte van 160 cm. Bovendien is de steunhoogte van de handgrepen zo ontworpen dat ook mensen met een lichaamslengte van 200 cm er goed mee uit de voeten kunnen.

Kleine maat carbon rollator 

Deze maat is ontwikkeld voor mensen die minder lang zijn. Bij een hoogte van minder dan 165 cm is gegarandeerd dat de voeten stevig op de grond staan wanneer u zit.

Bekijk de carbon rollators hier.

Menu