De binnenrollator in het huishouden

Man die gebruik maakt van de Saljol binnenrollator in zijn keuken

Zo kunt u veilig en comfortabel thuis koken!

Voor mensen die moeilijk ter been zijn, is een rollator handig om mee te kunnen wandelen door de natuur of de stad. Maar ook binnenshuis kan lopen een echte uitdaging worden wanneer u van A naar B moet zien te komen; dit kan veel kracht kosten. De kracht die u heeft, moet u spaarzaam gebruiken. Zodat u het kunt gebruiken voor andere dingen die belangrijk voor u zijn.

Met de binnenrollator van Saljol bieden wij u een goede rollator voor binnen. Het kan u niet alleen ondersteunen in de badkamer, of als toiletframe, maar met de rollator voor binnen wordt het uitvoeren van dagelijkse huishoudelijke taken ook gemakkelijker en veiliger.

Hieronder willen wij u laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om te koken en schoon te maken met de binnenrollator.

Maaltijden vervoeren op de rollator

U kunt uw ingrediënten veilig naar uw aanrecht transporteren. Hiervoor hebt u het dienblad nodig, dat apart verkrijgbaar is. Loop met uw binnenrollator naar de koelkast of voorraadkast en leg het benodigde voedsel en keukengerei op het dienblad. Nu kunt u veilig met de binnenrollator teruglopen naar uw werkblad en de ingrediënten op de snijplank leggen.

Zitten om te koken bespaart energie

U weet wat het is om in de keuken te staan, en het kan op den duur behoorlijk vermoeiend zijn. U kunt comfortabel op de zitting gaan zitten wanneer u maar wilt. Verwijder daarvoor het dienblad en klap de zitting naar beneden. Zet de rollator altijd op de rem voordat u plaatsneemt. Nu kunt u veilig gaan zitten en zittend werken, in de keuken.

U kunt de rollator gebruiken om u zittend te verplaatsen. Maak de remmen van uw rollator los en duw uzelf langzaam voort met uw voeten. Zo komt u van A naar B in de keuken.

Mobiele leuning

De binnenrollator dient ook als een mobiele leuning waar u op kunt leunen. Klap de zitplank weer omhoog en ga in het frame staan, zo kunt u stevig leunen op uw binnenrollator.

U kunt de rollator gebruiken om u zittend te verplaatsen. Maak de remmen van uw rollator los en duw uzelf langzaam voort met uw voeten. Zo komt u van A naar B in de keuken.

Gedekte tafel

Om de tafel te dekken, zet u het dienblad terug op het bovenste horizontale framegedeelte en plaatst u daar de borden op. U kunt met de rollator volledig over het tafelblad rijden om de tafel te dekken en de maaltijd te serveren. Om te eten, verwijdert u het dienblad en kunt u gaan zitten op de houten zitplank van de binnenrollator. Eet smakelijk!

Binnenrollator als schoonmaakhulp

De rieten mand – de ideale transportoptie

Rust uw binnenrollator uit met de rieten mand en rij hem naar uw schoonmaakkast. U kunt uw benodigde schoonmaakgerei en een kleine wateremmer gemakkelijk vervoeren in uw rieten mand. U kunt ook de rieten mand op de onderste trede van de rollator hangen en de houten zitplank erboven plaatsen. Zo hebt u altijd uw schoonmaakmiddelen of andere spullen bij u.

U kunt ook veilig op het blad leunen tijdens het schoonmaken en de handrem gebruiken. Als de kracht om te staan afneemt, haalt u de rieten mand eruit en klapt u de zitplank naar beneden, zet de remmen op de handrem en gaat zitten.

Als u een groter werkoppervlak hebt om schoon te maken, kunt u dit ook zittend doen. Maak de handremmen van uw rollator los en duw uzelf langzaam voort met uw voeten; trippelen. Op die manier kunt u zittend door uw huis gaan en alles schoonmaken.

Moet u uw huis stofzuigen? Dat kunt u ook comfortabel zittend doen. Steek de stofzuiger in het stopcontact en ga op de binnenrollator zitten. Nu kunt u gaan zitten en, ook trippelend, veilig de flat stofzuigen.

De binnenrollator als steun bij het doen van de was

Transport van de wasmand

Het is vast herkenbaar; uw rug doet pijn van het voortdurend bukken om de wasmand op te pakken en vervolgens moet u de zware mand naar de wasmachine of wasdroger dragen. Met de woonkamer rollator, hoeft u niet langer de berg wasgoed van A naar B te dragen. Rust de rollator uit met het apart verkrijgbare beukenhouten dienblad. Nu kunt u de zware wasmand op het blad plaatsen en voor de wasmachine zetten. Nadat uw was is gewassen, kunt u de wasmand met uw rollator terug naar de wasdroger of het droogrek brengen.

Enerzijds hoeft u de mand niet te dragen en anderzijds hebt u uw handen vrij om veilig met de rollator binnen te lopen. Zo kunt u thuis valpartijen voorkomen en uw krachten sparen.

In plaats van een wasmand en een dienblad, kunt u ook de speciaal ontworpen rieten mand gebruiken voor het vervoeren van de was. Om dit te doen, hangt u de rieten mand gewoon op de plek van het dienblad of onder de zitplank.

De was ophangen

Om het wasgoed op te hangen, plaatst u de wasmand op een tafel of stoel. Nu kunt u op de zitting van de rollator gaan zitten. Dankzij de stabiliteit van de rollator, kunt u zich comfortabel zittend voortbewegen. Wanneer u trippelt, duw u uzelf lichtjes voort met uw voeten. Zo kunt u zittend rollen tussen het wasrek en de wasmand. Ook hier is het risico om te vallen aanzienlijk kleiner omdat u deze activiteit niet staand hoeft uit te voeren. De kleren ophangen aan het droogrek werkt ook goed vanuit een zittende positie, dus probeer het eens.

Om iets hoger en met meer comfort te zitten, hebben we een zachte zitting.

Strijken van wasgoed

Nadat de was is gedroogd, moet er vaak nog worden gestreken. Maar omdat strijkplanken in hoogte verstelbaar zijn, kunt u ook gewoon op de binnenrollator blijven zitten en de strijkplank op de juiste hoogte zetten.

Voor nog meer comfort kunt u ook de rugsteun aanschaffen. Deze wordt bevestigd aan de bovenste stang van de rollator met behulp van een ritssluiting. Zo zit u met uw rug niet tegen het frame aan, maar tegen de rugsteun.

De was opruimen

Tenslotte moet de was nog in de kast worden opgeborgen. We hebben een kleine tip voor u; Als u de zitting en het dienblad in een V-vorm in de rollator plaatst, kunt u uw wasgoed er gemakkelijk op leggen. Nu kunt u veilig op de rollator lopen terwijl u uw pasgewassen wasgoed opbergt.

Deze rollator voor binnen is altijd veilig aan uw zijde. Het helpt u om vallen te voorkomen. En tegelijkertijd bespaart het uw energiebronnen. Gebruik uw waardevolle energie liever voor dingen die belangrijk voor u zijn en die u vreugde brengen.